Connect with us
Advertisement

Eveniment

VIDEO Credință și sport: Lotul României de culturism, binecuvântat la Alba Iulia de Arhiepiscopul Irineu, în Vinerea Mare


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDF2cFAsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script> </p>


Publicat

”Un fizic puternic, plin de mușchi, dar fără credință este insuficient pentru a câștiga o medalie” – au fost vorbele președintelui Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, la Alba Iulia.

Cei mai buni culturiști ai României, cei și cele care formează lotul național, au venit la Alba Iulia, chiar în Vinerea Mare pentru a primi binecuvântarea Arhiepiscopului Irineu.

Sportivii români urmează să participe în două săptămâni, la Campionatul European de Fitness, care se va desfășura în localitatea Santa Susanna din Spania.

Am vrut să aflăm de la sportivi prezenți la Alba Iulia ce este culturismul, care este diferența dintre mersul la sala și sportul pe care îl practică și mai ales ce înseamnă sacrificii în lumea culturiștilor de performanță.

Un mod de viață, disciplina și multă ambiție îs principalele arme ale culturiștilor de perfromanță, la care se adaugă multe ore zilnic în sala de forță.

Sacrificii

Diferența dintre cei care merg zilnic la sala pentru agrement și un sportiv de performanță, o face sacrificiul. În primul rând, potrivit sportivilor, cei care vor să exceleze în disciplina culturismului își sacrifică stilul de viață.

Toată mâncarea trebuie cântărită, berea și grătarele ies din discuție, sportivii au nevoie de un stil de viață echilibrat și au nevoie de înțelegerea familiei care trebuie să se adapteze vieții pe care aceștia o duc.

O alimentație greșită într-o scurtă perioadă de timp poate însemna chiar și pierderea unei medalii la o competiție.

Culturismul nu are vârstă

Spre deosebire de alte sporturi în care vârsta înaintată prezintă un impediment și la un moment dat încheierea carierei de sportiv profesionist, pentru culturiști vârsta este doar un număr.

În 2017, în cadrul unui campionat național, cel mai vârstnic participant a fost un bărbat din Japonia în vârstă de 80 de ani.

Un sport în care femeile luptă de la egal la egal cu bărbații

La Alba Iulia a fost prezentă și Iuliana, antrenoarea secundă a lotului național de culturism. Cu zâmbetul de buze, Iuliana ne-a povestit cum a început să practice culturismul: dintr-o ambibiție, i-a plăcut mereu să aibă ”pătrățele”.

”Am fost o fată cu forme mai plinuțe și am zis că se poate orice, după o sarcină în care iei vreo 35 de kilograme și vrei să le dai jos și vrei să rămâi și cu forme atunci m-am apucat de sport de performanță”, a mai precizat Iuliana.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement