Eveniment
Cetatea Alba Carolina și Traseul celor Trei Fortificații se promovează separat la Târgul Național de Turism al României, la București
Municipiul Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina, dar și Hotel Medieval, Traseul Celor Trei Fortificații și alte obiective concesionate de Grup Corint, vor fi prezentate și în acest an, la ediția de toamnă a Târgului Național de Turism al României, ce se va desfășura în perioada 15 – 18 noiembrie, la București. Cu această ocazie, municipiul Alba Iulia își va primi diploma de Destinație turistică de excelență, obținută prin programul EDEN al Comisiei Europene, în luna iunie a acestui an. Distincția îi aduce municipiului Alba Iulia un loc gratuit la Târg Faptul că nu au fost invitați să participe la târg într-un stand comun cu cel al administrației i-a nemulțumit pe reprezentanții firmei concesionare, care consideră că titlul s-a obținut și datorită spectacolului de schimbare a Gărzii Cetății, pe care l-a organizat cu resurse proprii.
Pentru prima dată, municipiul Alba Iulia va avea propriul stand la Târgul Național de Turism al României. Orașul se va prezenta cu Garda Romană de la Apulum, care va defila în deschiderea marelui eveniment. Tot în premieră, pe ecrane digitale, vizitatorii Târgului vor putea vedea turul virtual al Cetății și descrierea fiecărui punct al fortificației de tip Vauban. În plus, vor fi etalate materiale promoționale din cadrul proiectului „Respiră aerul istoriei”.
Tot în deschiderea Târgului Național de Turism al României, primarului Mircea Hava i se va înmâna diploma de Destinație turistică de excelență EDEN a municipiului Alba Iulia. Ca premiu pentru titlul obținut, Alba Iulia va beneficia de un stand gratuit la această ediție a Târgului.
Un stand separat va fi ocupat de SC Grup Corint SA, firma care a concesionat o mare parte din Cetatea Alba Carolina, pe o perioadă de 49 de ani. Aceștia vor prezenta Garda Cetății, dar și materiale promoționale, CD-uri, pliante, bannere, afișe despre ansamblul arhitectural Hotel Medieval, Traseul celor Trei Fortificații și Poarta a IV-a.
După nesfârșitele discuții pe tema Gărzii Cetății și a subvenționării acesteia din bugetul local pentru contribuția pe care o are la dezvoltarea orașului, derulate între Grup Corint și administrația locală, se pare că animozitățile nu au dispărut. Aministrația se ferește să mai fie asociată în acțiuni care implică bani publici cu firma concesionară a mai bine de un sfert din Cetatea Alba Carolina și mai multe porți ale Cetății.
Surse din apropierea Grup Corint susțin că aceștia ar considera nedrept faptul că Primăria Alba Iulia, câștigătoarea premiului EDEN – Destinație turistică de excelență, titlu câștigat și pe spatele Gărzii Cetății, beneficiază de stand gratuit din acest motiv, iar firma (care a creat spectacolul) plătește, ca în fiecare an, sute bune de euro pentru a-și promova obiectivele în cadrul Târgului.
De cealaltă parte, reprezentanții Primăriei Alba Iulia asigură că premiul este al oamenilor din oraş şi nu al vreunei instituţii sau firme care a avut un aport la dezvoltarea sa turistică: „distincția oferită de Comisia Europeană nu individualizează nicio entitate care a contribuit la promovarea orașului și a transformarea lui în timp într-o atracție turistică. Distincția este o recunoaștere a contribuției tuturor locuitorilor din Alba Iulia și e un premiu care aparține tuturor albaiulienilor, nu cuiva anume”.
Despre Târgul Național de Turism al României
Târgul de Turism al României este cel mai important eveniment dedicat turismului din România și reunește, timp de patru zile, atât profesioniștii din domeniu, cât și publicul interesat de călătorii, vacanțe și programe de recreare. În acest scop, organizatorii și-au propus să deschidă porțile tuturor celor implicați direct pe această piață: autorităţi de promovare regională din România şi străinătate, organizaţii patronale şi asociaţii profesionale, agenţii de turism şi tour-operatori, hoteluri şi pensiuni, organizatori de congrese şi turism de afaceri, edituri şi instituţii culturale, în vederea dezvoltării și întâmpinării exigențelor publicului consumator. În total, participă peste 200 de companii din 25 de ţări, pe o suprafaţă totală de peste 15.000 mp.
Târgul de Turism al României este un eveniment organizat în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism – ANAT, cu Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc – FPTR, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC şi Organizaţia Patronală a Turismului Balnear – OPTBR.
Vedeți aici cum s-a prezentat Alba Iulia și județul Alba la ediția de primăvară.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Pilu
marți, 06.11.2012 at 17:31
Cea mai mare promovare a Cetatii Alba Carolina au facut-o oamenii care au vizitat-o si au participat la diferite evenimente apoi au incarcat pe internet poze , filme, au facut comentarii elogioase la adresa organizatorilor s-au bucurat si au transmis si altora ce au vazut . Toate acestea fara niciun ban ci doar din admiratie pentru cele vazute. Sunt convins ca aceasta cetate va fi si mai cunoscuta daca s-ar reconstitui evenimentul istoric de la 28 februarie 1785 in care Horea si Closca au fost executati prin tragere pe roata. La fel de convins sunt ca unii chiar doresc sa fie uitat acest eveniment nicidecum sa fie reconstituit.
mihai
marți, 06.11.2012 at 19:07
Am uitat de intrarea triumfala a lui Mihai Viteazul de la 1 Noiembrie cand a infaptuita Marea Unire, de Parcul Unirii , de Incoronarea Regelui la Alba Iulia si de Catedrala Reintregirii din Alba Iulia,de jertfele Ramanilor pentru aceste idealuri si gandurile lor pentru Parcul Unirii si Monumentul Unirii aici la Alba Iulia in inima tarii .De asemenea de jertfele lui Horia Closca si Crisan si ale lui Avram Iancu.Avem nevoie de parcuri nu de pavele si acces liber la Catedrala
Pingback: Garda Romana de la Apulum la targul de Turism al Romaniei | Cartita plimbareata