Eveniment
DISTRACȚIA din WEEKEND în Alba: Mega concert Cabron în Stage, concert trupa ”Decean”, alpinism la Ampoița și ”Tropote în țara vinului”
Sfârșitul de săptămână le rezervă multe surprize celor dornici de distracție, aflați în Alba Iulia. Club Stage își deschide porțile pentru un nou sezon de petreceri, cu şampanie şi covor roşu. Invitatul special care dă startul distracţiei în Stage este artistul care e pe val în orice sezon, Cabron. Pentru cei care preferă muzica rock, Trupa ”Decean”, cunoscută drept cea mai bună formație de Christian Rock din țară, își va promova noul album, ”Campionul” și la Alba Iulia. Dacă însă preferați momentele istorice, Legiunea XIII Gemina de la Apulum şi Lupii Apoulonului vor susține ultima reprezentaţie din acest an în Cetatea Alba Carolina. Pasionații de teatru sunt invitați de către Grupul Skepsis la premiera spectacolului ”Farsa Maestrului Pathelin”, o adaptare după farsa medievală din sec XV cu acelaşi titlu. Cei mici sunt așteptați la spectacolul „Copilărie, cântec și lumină”, la Alba Mall. La Ampoița va avea loc a IX-a ediție a evenimentului Slackline and Climbing Festival, o reuniune cu pasionații de alpinism și escaladă din toată țara. Este bine de trecut în agendă și traseele din Cetatea Alba Carolina, presărate cu locuri frumoase, iar localurile din oraş vă aşteaptă cu mâncare delicioasă şi băuturi după bunul plac.
Vineri, 26 septembrie, de la ora 18.00, Legiunea XIII Gemina de la Apulum şi Lupii Apoulonului vor susține ultima reprezentaţie din acest an în Cetatea Alba Carolina. Evenimentul va avea loc în faţa Porţii a IV-a a Cetăţii Alba Carolina.
Începând din luna mai, reenactorii albaiulieni susţinut 21 de spectacole la care a asistat un public numeros, majoritatea turişti veniţi special la Alba Iulia pentru acest moment.
Tot vineri, începând cu ora 18.00, copii din Alba Iulia, împreună cu părinții sunt așteptați la spectacolul literar-muzical-coregrafic „Copilărie, cântec și lumină”, organizat de Palatul Copiilor. Spectacolul va avea avea loc la Alba Mall și vor fi prezenți interpreți de muzică folk și muzică ușoară. Nu vor lipsi nici scenetele umoristice și dansurile moderne.
De asemenea, activitățile din Palatul Copiilor și cluburile copiilor din județul Alba încep, din 1 octombrie, în funcție de orarul stabilit împreună cu părinții și copiii.
Înscrierile vor continua și după data de 1 octombrie până la completarea grupelor, atât la secretariatul unității, cât și la fiecare conducător de cerc în parte și se fac la sediul din centrul oraşului Alba Iulia, strada Decebal, nr.23 sau sediul din Cetate, str. Militari, nr. 1, în fiecare zi, între orele 9.00-16.00, de luni până vineri.
La Cluburile Copiilor din judeţ înscrierile se fac zilnic între orele 9.00-13.00 în fiecare oraş în parte: Aiud, Blaj, Câmpni, Cugir, Ocna-Mures, Sebeş.
Vineri, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Grupul Skepsis prezintă în premieră spectacolul Farsa Maestrului Pathelin, în regia lui Viorel Cioflică, o adaptare după farsa medievală din sec XV cu acelaşi titlu. Spectacolul este inclus în amplul proiect Stagiunea cu Skepsis, prin care actorii îşi propun să ofere albaiulienilor 10 spectacole de teatru şi divertisment în acest an, incluzând piese din repertoriu, două premiere, spectacole de umor şi divertisment. Prețul unui bilet întreg este de 10 lei, iar pentru studenți, elevi și pensionari, 5 lei. Acestea se pot cumpăra de la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.
Trupa de teatru a dorit să o includă în repertoriu aducând în faţa publicului un spectacol cu un ritm alert, o adaptare prin care se trasează un arc temporal ce face posibilă retrăirea unor vremuri care rămân actuale prin universalitatea atitudinilor şi comportamentelor şi caracterului uman.
Spectacolul este inclus în mai amplul proiect Stagiunea cu Skepsis, prin care Grupul Skepsis îşi propune să ofere albaiulienilor 10 spectacole de teatru şi divertisment în acest an, incluzând piese din repertoriu, două premiere, spectacole de umor şi divertisment.
În perioada 26 – 28 septembrie, la Ampoița va avea loc a IX-a ediție a evenimentului Slackline and Climbing Festival. Este vorba despre o reuniune cu pasionații de alpinism și escaladă din toată țara. Invitatul special al festivalului este Flaviu Cernescu sau Balaurul, tânărul din Bocșa, județul Caraș-Severin, care iubește tot ce poate atinge „cote maxime”.
La sfârșitul acestei luni, la Ampoița își dau întâlnire amatorii și iubitorii de înălțime, cascadorie și toți cei pentru care alpinismul și escaladatul este un „drog”.
În cadrul celei de-a IX-a ediții reuniunii de alpinism și escaladă, invitatul special este Balaurul, Flaviu Cernescu pe numele lui adevărat, care „încearcă” orice pod, turn sau fir care se află la înălțime.
Tot în cadrul festivalului din acest an, se vor desfășura și două concursuri, respectiv de escaladă în sistem open și de demonstrații de slackline (highline).
Sâmbătă 27 septembrie, încep „filmările” pentru un nou sezon de petreceri, în Club Stage din Alba Iulia cu şampanie şi covor roşu. Invitatul special care dă startul distracţiei în Stage este artistul care e pe val în orice sezon, Cabron.
Pentru că un astfel de eveniment trebuie văzut de o ţară întreagă, managerii clubului au pregătit şi o surpriză, o echipă de la U TV va filma întreaga petrecere.
Citeşte mai multe despre suprizele pregătite de STAGE pe Lifestyle.Alba24.ro
Tot sâmbătă, Trupa ”Decean”, cunoscută drept cea mai bună formație de Christian Rock din țară, își va promova noul album, ”Campionul” și la Alba Iulia. Aflați în turneu prin mai multe orașe, atât din țară, cât și din străinătate, membrii trupei vor ajunge în oraș sâmbătă, 27 septembrie, la Casa de Cultură a Studenților. În 2013 aceștia au mai fost la Alba Iulia pentru a-și promova albumul ”Vindecă țara”.
Concertul va avea loc începând cu ora 19.00, iar prețul biletului este de 10 lei. În deschiderea evenimentului va concerta Revers.
Originari din Ocna Mureș, membrii trupei “Decean” sunt de fapt frații Decean care au înființat formația în anul 1988 cu gândul de a face o evanghelizare prin muzică, iar în decursul anilor au promovat acest stil muzical creștin în mai multe orașe, biserici și lăcașe de cult.
În mai 2012, “Decean” a primit titlul de cea mai bună trupă creștină din România.
Duminică, 28 septembrie, va avea loc cea de-a XIII -a ediție a evenimentului ”Tropote în Țara Vinului”, organizată de tinerii din ACL Alba. Începând cu ora 12.00, în Poligonul Jandarmeriei din Micești, manifestarea va cuprinde concursul hipic, care se va desfășura pe două secțiuni: viteză și tracțiune. Toti participanții vor beneficia de cadouri oferite de către organizatori, iar ocupanții podiumului vor fi recompensați și cu premii în bani și cereale.
Anul acesta, în program se află și un concurs surpriză gândit de organizatori atât pentru public, cât și pentru concurenți. Pe lângă premiile în bani, câştigătorii vor primi diplome.
Atmosfera va fi întreținută de Sava Negreanu Brudașcu, Bogdan Toma, Oana Carmen Bozga și Codru de România. De asemenea, va fi prezent si Ansamblul de dansuri populare Alba Carolina.
Cei care preferă plimbările în natură se pot relaxa în Parcul Dendrologic din zona Valea Popii – Mamut, unde sunt cele mai variate specii de plante şi flori, având ocazia de a se destinde prin plimbări alături de cei dragi şi de a se deconecta de agitaţia oraşului.
Citește și PARCUL DENDROLOGIC din Alba Iulia: Se aplică TAXA DE ACCES. PROGRAMUL de vizitare și tarife
Dacă preferaţi plimbările cu bicicleta, nu uitaţi că este deschis traseul “Transalpina” de Mamut, după cum numesc pista de biciclete cunoscătorii, care se încumetă pe drum cu deal şi vale, pe două roţi.
La doar câţiva kilometri de centrul oraşului Alba Iulia, pe Dealul Mamut, mai sus de zona Valea Popii, pista de biciclete măsoară cu puţin peste 5 kilometri şi leagă, prin pădure, două dintre cartierele oraşului: Miceşti şi Pâclişa. Această pistă are o lăţime de 3 metri şi este însoţită de o alee pietonală lată de 2 metri, pe care cei dornici de promenade pot să se plimbe în voie şi să admire priveliştea.
Pentru a vă dezmorţi muşchii, dar şi pentru un tonus mai bun pentru o nouă săptămână de muncă, puteţi alege “o sesiune” de înot la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, proaspăt renovat şi modernizat.
Dacă totuşi vă atrage muntele şi vreţi să vă bucuraţi de ultimele zile de vară cu drumeţii fără un program stabilit, aveţi la dispoziţie trasee presărate cu peşteri spectaculoase în Munţii Apuseni sau locuri care-ţi taie răsuflarea pe Transalpina.
Vezi Harta PEȘTERILOR din JUDEȚUL ALBA
La ieşire din Sebeş spre munţi începe Transalpina, adică DN67C, pe Valea Râului Sebeş. Un drum sinuos care este încă în curs de modernizare, dar care are atuul unor peisaje ce-ţi taie răsuflarea, mai ales când ajungi la altitudini mai mari.
Transalpina sau Drumul Regelui străbate Munţii Parâng de la nord la sud, prin judeţele Alba, Sibiu, Vâlcea şi Gorj şi ajunge până la altitudinea de 2.154 de metri în Pasul Urdele.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News