Connect with us
Publicitate

ABRUD

Gabriel Resources a contestat decizia din procesul pentru Roșia Montană. Acuză doi judecători de legături cu avocații români

Publicat

Gabriel Resources a contestat decizia din procesul pentru Roșia Montană. AcuCompania lansează acuzații grele: doi judecători nu și-ar fi dezvăluit legăturile cu avocații români.

Compania canadiană Gabriel Resources a anunțat, luni, că a depus contestația la decizia tribunalului de arbitraj de la Washington (ICSID) prin care România a câștigat procesul în dosarul Roșia Montană.

Compania a cerut anularea deiciziei, potrivit G4Media.

În cererea de anulare a deciziei ICSID, Gabriel Resources reclamă „vicii capitale în constituirea tribunalului ICSID, având în vedere că doi dintre arbitrii care au pronunțat decizia majoritară, Prof. Pierre Tercier și Prof. Zachary Douglas, nu au avut calitățile de independență și imparțialitate pe care le impune Convenția ICSID și nu au dezvăluit în mod adecvat relațiile dintre ei și părțile implicate în cauză, inclusiv cu avocatul României”.

Cererea de anulare mai precizează că, în opinia companiei, decizia majorității cu privire la răspundere este viciată în mod substanțial din mai multe motive.

Printre acestea, ”excese de putere evidente prin nerespectarea legislației aplicabile, abateri grave multiple de la normele fundamentale de procedură și lipsa motivării deciziilor luate cu privire la mai multe dintre cele mai fundamentale aspecte ale cererilor prezentate”, mai susține compania.

Citește și România câștigă procesul pentru Roșia Montană: ZERO DESPĂGUBIRI pentru Gabriel Resources. Decizia este definitivă și executorie

Tribunalul de arbitraj de la Washington a decis că statul român nu va plăti nici o despăgubire companiei canadiene, ba mai mult, va primi cheltuielile de judecată.

Reamintim că Gabriel Resources a depus în iulie 2015 la ICSID cererea de arbitraj împotriva statului român.

Compania canadiană Gabriel Resources a susținut, în cadrul procesului de arbitraj de la Washington, că i-a fost expropriată investiția din România prin mai multe acte ale autorităților statului, mai scrie G4Media.

România s-a apărat cu ajutorul caselor de avocatură LALIVE, Geneva, Elveția și Leaua Damcali Deaconu Paunescu – LDDP din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate