Connect with us
Advertisement

Educație

Ministrul Educației: ”Nu am susținut niciodată vaccinarea obligatorie”. De ce nu mai este importantă vaccinarea profesorilor

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu a susţinut niciodată vaccinarea obligatorie, dar că a pledat pentru necesitatea acesteia, mai ales în contextul dat de primele variante ale SARS-CoV-2.

”Nu am susţinut niciodată vaccinarea obligatorie. Vaccinarea trebuie să fie un gest voluntar. Vaccinarea, pe de o parte, este o problemă de sănătate individuală, pe de altă parte este o problemă de sănătate publică.

Am susţinut tot timpul importanţa şi necesitatea vaccinării, în contextul, mai ales, dat de primele variante ale acestui virus SARS-CoV-2.

De altfel, am susţinut introducerea ratei de vaccinare în rândul personalului din învăţământ drept criteriu pentru funcţionarea şcolilor. În data de 5 noiembrie am introdus acest lucru”, a spus Cîmpeanu, duminică, la Prima Tv.

El a menţionat că Ministerul Educaţiei a decis să renunţe la criteriul care lega modul de funcţionare a şcolilor de rata de vaccinare a angajaţilor, deoarece vaccinarea nu „poate opri răspândirea” noii variante a virusului.

Vezi și: Elevii vor afla joia scenariile de funcționare a școlilor în săptămâna următoare. DSP va publica rata de ocupare a paturilor

„Am pledat şi o să pledez pentru importanţa şi necesitatea vaccinării. Trebuie să ne adaptăm din mers. Asta, sigur, afectează predictibilitatea atât de necesară şi de importantă în sistemul de învăţământ.

Vaccinarea trebuie să rămână o decizie individuală, luată cu responsabilitate. La fel şi testarea”, a declarat Cîmpeanu.

El a mai precizat că există 2.838 de şcoli în care procentul de vaccinare a personalului este de 100%. În 14.000 de şcoli şi grădiniţe procentul de vaccinare este de peste 60%.

La nivelul întregului sistem de învăţământ rata de vaccinare este „mult peste 70%, chiar se apropie de 80%”, a adăugat ministrul. Potrivit acestuia, şcolile cu cea mai mică rată de vaccinare se situează în jurul valorii de 20%.

Citește și: Ce simptome au persoanele care se infectează cu varianta Omicron. Primele semne, în zona capului

Cîmpeanu a invocat de asemenea datele furnizate de către ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, conform căruia există o legătură între rata de vaccinare dintr-un judeţ şi gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID în spitale.

„În şcoli rata de vaccinare este dublă faţă de media naţională. În şcoli avem cea mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată. Avem mult peste 200.000 de angajaţi vaccinaţi.

Citește și: DOCUMENT: Când intră școlile sau clasele în online. Care sunt criteriile anunțate de ministerele Educației și Sănătății

Nu cred că mai există vreun alt sistem în România care să spună că are 2.838 de unităţi unde vaccinarea este 100%. Introducerea criteriului rată de vaccinare pentru a funcţiona a fost o decizie corectă care a stimulat vaccinarea.

Acum, schimbându-se contextul, e nevoie de o altă abordare. De aceea s-a schimbat modul de funcţionare a şcolilor, în funcţie de alte criterii”, a explicat el.

Sursă: AGERPRES

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ss

    duminică, 16.01.2022 at 17:46

    Cand pui un incapabil in postul de ministru…

  2. Vasili

    duminică, 16.01.2022 at 21:36

    BĂIII ,,NĂTÂNGULE”EEE CE EȘTI ȘI MINCINOS.
    Cum poți spune că nu ai susținut vaccinarea obligatorie,când ACUM 2 SĂPTĂMÂNI SPUNEAI CĂ DIRECTORII DE ȘCOLI UNDE VACCINAREA ESTE SCĂZUTĂ IN RÂNDUL CADRELOR DIDACTICE,S-AR PUTEA CHIAR SĂ FIE SCHIMBAȚI DIN ACEST MOTIV.
    Păi BĂIII ,,GĂMĂLIE” DE ZĂPADĂ CUM POȚI DEBITA AȘA CEVA ??
    CE POATE SĂ ÎI FACĂ UN DIRECTOR UNUI PROFESOR DACĂ NU SE VACCINEAZĂ??
    Atâta timp cât vaccinul NU este OBLIGATORIU BĂIII zevzecule.
    Așa să vă ajute Dumnezeu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement