Administrație
UPDATE: Prima şedinţă din 2014 la Consiliul Local Alba Iulia. Noi proiecte în Şanţurile Cetăţii, contribuţia la AIDA TL, repartizări de locuinţe
Consilierii locali din Alba Iulia s-au întâlnit vineri, 24 ianuarie, de la ora 13.00, în prima şedinţă ordinară din 2014, cu 28 de proiecte pe ordinea de zi. Printre acestea se află plata contribuţiei la AIDA – Transport Local pentru 2014, repartizarea unor locuinţe şi prelungirea termenului de valabilitate al Planului Urbanistic General al municipiului Alba Iulia.
UPDATE: Proiectele privind modificarea inventarului bunurilor ce aparțin domeniului public al municipiului Alba Iulia, respectiv atribuirea denumirii unor străzi au fost retrase de pe ordinea de zi. Celelalte proiecte de pe ordinea de zi au fost aprobate de consilieri.
Proiect al ordinii de zi:
1. Propunerea Consiliului local al municipiului Alba Iulia privind evaluarea performanțelor profesionale individuale al Secretarului municipiului Alba Iulia
2. Modificarea inventarului bunurilor ce aparțin domeniului public al municipiului Alba Iulia
3. Asigurarea fluxului financiar operațional în cadrul proiectului „Asistență în Consiliere, Calificare Eficientă și Servicii – ACCES pentru persoane vulnerabile – finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane”
4. Modificarea art.1 a Hotărârii nr. 331/2013 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia (şomerii înregistraţi şi indemnizaţi, cu domiciliul în Alba Iulia beneficiază de gratuitate la transportul public local de persoane prin curse regulate, pe baza cardului de mobilitate, începând cu data de 1.02.2014).
5. Plata contribuției Consiliului Local al municipiului Alba Iulia la Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba – Transport Local, pentru anul 2014 (17.381.569 lei, din care 15.379.269 lei contribuţie privind cheltuielile neacoperite ale operatorului de transport şi 2.002.300 lei contribuţie privind gratuităţile acordate pentru anumite categorii de persoane)
6. Alocarea unei sume de bani din bugetul local pe anul 2014, pentru Parohia Ortodoxă Oarda de Jos (30.000 de lei pentru anul 2014 pentru construirea unei biserici parohiale la Oarda de Jos, pe strada Biruinţei nr.21; resursele financiare ale parohiei sunt insuficiente; s-au realizat deja fundaţiile şi elevaţiile din beton de la demisol; anul acesta se propune realizarea plăcii din beton pe umplutura de la demisol, a stâlpilor centrali, plăcii din beton armat peste demisol; lucrările sunt estimate la 184.705,51 lei)
7. Repartizarea unor locuințe în municipiul Alba Iulia (locuinţe din fondul locativ de stat pentru Marilena Gabriela Capris, medic specialist hematologie la Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi Codruţa Emanuela David, medic la Secţia Neonatologie; cei doi medici sunt din Cluj, iar apartamentele pe care le vor primi în chirie în Alba Iulia sunt în cartierul Cetate; contractele de închiriere se încheie pe un an, cu drept de prelungire)
8. Scoaterea din funcțiune și casarea unor obiecte de inventar și mijloace fixe
9. Aprobarea planului de acțiuni/lucrări de interes local pentru anul 2014 (acţiuni de salubrizare în mai multe zone ale oraşului la care participă persoane beneficiare de ajutor social, cele condamnate la pedeapsa închisorii cu suspendarea executării, sub supraveghere, contravenienţii care prestează ore de muncă)
10. Asocierea în parteneriat dintre Municipiul Alba Iulia prin Primărie/Direcția de Asistență Socială cu Asociația AGORA Alba Iulia pentru susținerea financiară a serviciului de integrare socioprofesională „Atelier Insert Decor” (atelier de croitorie şi decoraţiuni; stagii de practică pentru piaţa muncii pentru tineri şi adulţi beneficiari ai serviciilor sociale DAS Alba; formare profesională pentru meseriile de confecţiones produse textile şi obiecte decorative; activităţi de consiliere; din bugetul local se propune finanţare de 1000 lei lunar, reprezentând costurile cu salariul pentru un post cu jumătate de normă pentru maistru instructor, în perioada 1.02.2014-31.01.2015)
11. Prelungirea termenului de valabilitate al Planului Urbanistic General al municipiului Alba Iulia (până la data aprobării noii documentaţii de urbanism în curs de reactualizare, dar nu mai mult de 30 decembrie 2015; pentru noua documentaţie, mai trebuie obţinute două avize, de la Ministerul Agriculturii – introducerea în intravilan a unui teren de 1.230,7 ha, respectiv Ministerul Dezvoltării)
12. Atribuirea denumirii unor străzi din municipiul Alba Iulia
13. Aprobarea unor documentaţii de urbanism:
Art.1 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Amenajare spaţiu pentru bistro ecologic, solicitant I.I. Seicean Maria Diana”, cu condiţia obţinerii avizului de la Ministerul Culturii (În Şanţurile Cetăţii, între partea de nord a contragărzii Ravelinului Sf. Carol şi al contragărzii Bastionului Sf. Elisabeta; spaţiul vizat, de 99 mp, este propus pentru concesionare; regimul maxim de înălţime este demisol şi parter, iar intrarea se face din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, traseul sudic; se propune a fi amenajat spaţiul constituit dintr-o galerie în formă de T, cu sală de consumaţie, amenajarea unor trepte sub formă de amfiteatru pentru accesul în partea superioară a fortificaţiilor)
Art.2 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Schimb destinaţie din apartament în spaţiu comercial şi extindere, Alba Iulia, str. Arnsberg 38, Bl. 39, ap. 4, solicitant Dan Valeria”.
Art.3 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „.Schimb destinaţie din apartament în spaţiu comercial (magazin mixt) cu extindere şi amenajare acces, Alba Iulia, str. Vasile Goldiş nr. 26, Bl.11AB, Sc.A, Ap.3, solicitant Iancu Ion”.
Art.4: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „Introducere în intravilan pentru construire depozit produse hrană animale, Alba Iulia, str. Azur, nr. 2, solicitant SC Albatros Gold SRL ”, cu condiţia ca până la autorizare să se creeze parcela distinctă pentru modernizarea străzii şi să se modifice categoria de folosinţă a terenului din arător în drum.
Art.5: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Construire locuinţe individuale şi realizare drum acces – continuare Str. Victo Hugo, Zona Dealul Furcilor, Alba Iulia, solicitant Cosma Melania, Iosif Valer, Lazăr Iulia, Matei Ana, Macavei Nicolae Octavian”.
14. Modificarea Hotărârii nr. 314/2013 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia privind stablirea tarifelor minime de închiriere a spaţiilor disponibile excedentare din unităţile de învăţământ preuniversitare de stat şi aprobarea metodologiei (Clubul Sportiv „Unirea” solicită aprobarea folosirii cu titlu gratuit a sălii de sport din incinta Colegiului Tehnic Apulum Alba Iulia; în acest sens, este necesară modificarea articolului privind tarifele de închiriere, cu introducerea prevederii privind cluburile sportive care pot folosi gratuit aceste spaţii, fără să tulbure desfăşurarea în condiţii normale a activităţii instructiv-educative a unităţii de învăţământ)
15. Îndreptarea erorii materiale din titlul Hotărârii nr. 165/2013 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia (suprafaţa transmisă în folosinţă gratuită în favoarea ANL este de 2.770 mp, în loc de 900 mp, iar adresa imobilului este strada Nada Florilor în loc de Detunata; ANL va construi un complex de locuinţe înşiruite prin programul de credit ipotecar)
16. Expertiza tehnică întocmită în Dosar nr. 8284/176/2013, aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia
17. Revocarea Hotărârii nr. 319/2012 și acceptarea donației unui imobil (drum) situat în Micești, str. Gilău
18. Parcelarea și înscrierea dreptului de proprietate a municipiului Alba Iulia asupra unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, str. Vasile Goldiș
19. Expertiza tehnică întocmită în Dosar nr. 7592/176/2013, aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia
20. Modificarea organigramei și statului de funcții ale Căminului pentru persoane vârstnice Alba Iulia (se aprobă înfiinţarea unui post de asistentă medicală şi a patru posturi de infirmieră; procentul personalului de specialitate pentru îngrijirea şi asistenţa beneficiarilor trebuie să fie de 60% din totalul personalului angajat, iar volumul de muncă a crescut)
21. Modificarea Hotărârii nr. 270/2013 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia (redistribuirea pentru decontare şi reeşalonarea pe obiective de investiţii a creditului bancar de 10 milioane euro, respectiv 42.000.000 lei, contractat de Primărie în 2010 pentru susţinerea financiară a unor investiţii de interes major în municipiu)
22. Utilizarea sumelor din excedentul bugetar local al anului 2013 ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare
23. Aprobarea documentației tehnico-economice faza DALI pentru obiectivul „Revitalizarea șanțurilor Fortificației de tip Vauban Cetatea Alba Carolina – spații interioare libere” municipiul Alba Iulia
24. Modificarea Hotărârii nr. 264/2012 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia (redistribuirea şi reeşalonare pe obiective a creditului bancar în valoare de 26.500.000 lei, pentru obiective de investiţii majore finanţate prin POR 2007-2013; contractat în august 2013 cu CEC Bank)
26. Încheierea unui Contract de comodat între Municipiul Alba Iulia și SC Electrica Distribuție Transilvania Sud SA având ca obiect reţeaua de distribuţie a energiei pe străzile Gârda, Lupşa, Albac, Vidra şi Vlădeasa, între Alba Iulia şi Miceşti (valoarea lucrărilor de dezvoltare a reţelei pe aceste străzi a fost de 72.653,58 lei; reţeaua trebuie predată operatorului, pentru racordarea locuitorilor)
27. Participarea Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului ”Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret Apollo, ediţia I” , finanțat în cadrul programului european Tineret în Acțiune, Inițiative ale tinerilor (este implementat în perioada 3.01.2014 – 5.05.2014, de Asociaţia Grupul Skepsis în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba; spectacole cu trupe de tineri care au şansa să-şi îmbunătăţească performanţa artistică şi socială în cadrul atelierelor teatrale organizate de un regizor profesionist; festival sub forma unui dialog intercultural, colaborare între tineri actori din ţară şi străinătate; se estimează participarea a 300 de spectatori şi 44 de actori amatori pe perioada proiectului; din bugetul local se solicită o cofinanţare de 1.546 euro din suma totală aferentă proiectului, de 9.274 euro)
28. Deplasarea unei delegații a Primăriei municipiului Alba Iulia în Franța, la Paris, pentru participarea la întâlnirea de lansare a proiectului „Rețea Pilot focusată pentru activități temporare ca instrumente de regenerare urbană”- Acronim TUTUR („PILOT NETWORK ON TEMPORARY USES AS TOOL FOR URBAN REGENERATION”)/URBACT II (delegaţia este formată din primar Mircea Hava şi arhitect şef Hedviga Călin; deplasarea are loc în perioada 28.01-1.02.2014; proiectul este susţinut financiar prin programul Urbact II, la care Municipiul Alba Iulia va participa în calitate de partener alături de Municipalitatea Bremen – Germania, într-un consorţiu coordonat de Municipalitatea Roma – Italia; în cadrul TUTUR, se va înfiinţa la Alba Iulia un grup de suport local, format din arhitecţi, factori de decizie, consilieri profesionali, studenţi, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, ONG-urilor, UAB şi altor instituţii).
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Valeriu
sâmbătă, 18.01.2014 at 14:14
Totusi, nu ar fi mai bine sa lasam cultele sa se intretina singure?
Domnilor consilieri, chiar nu aveti ce face cu banii publici decat sa ii dati bisericii ortodoxe?