Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Raiul fotografilor: Peisaje rare, zone istorice și cabane ”dincolo de nori”. Cele mai bune locuri pentru fotografiat, din Alba

Publicat

În judeţul Alba, turiştii pot găsi locuri de o frumuseţe rară, cu peisaje montane spectaculoase, peşteri care încă şi acum mai ascund secrete, drumuri de munte pentru pasionaţii de adrenalină, zone care păstrează urmele istoriei şi un bogat tezaur de tradiţii şi obiceiuri populare.

De la Cetatea Alba Carolina până în Munţii Apuseni sau Munţii Sebeşului, vizitatorii pot vedea locuri diferite care le rămân întipărite în minte și care pot fi imortalizate în amintiri deosebite, cu ajutorul telefonului sau aparatului foto/video.

Vă prezentăm în continuare o parte dintre locaţiile consacrate sau poate mai puţin cunoscute din judeţul Alba, care pot reprezenta pentru fiecare un traseu de vacanţă în ţară și unde veți putea realiza fotografii reușite, de excepție.

Vezi: Top 10 – Cele mai frumoase locuri de vizitat din județul Alba

Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina este inima oraşului Alba Iulia și nu putem vorbi despre municipiul Alba Iulia, fără să facem referire şi la Cetatea care ne vorbeşte şi astăzi, prin forţa zidurilor ei, despre trecutul și istoria orașului considerat ”Cealaltă Capitală”.

Este un loc mult mediatizat mai ales în ultimii, după ce a fost restaurată şi pusă în valoare şi reprezintă o atracţie pentru vizitatori în primul rând prin obiectivele turistice. Este cea mai mare cetate de tip bastionar Vauban din România şi a fost aleasă destinaţie europeană de excelenţă.

Cetatea este împărţită în mai multe trasee turistice: Traseul celor Trei Fortificaţii, Traseul celor Şapte Porţi, Traseul Neamului Românesc, Traseul Sudic, Traseul Estic sau Traseul Nordic. În plimbarea pe aceste trasee, turiştii se vor întâlni cu soldaţi îmbrăcaţi în uniforme militare austriece care asigură securitatea pe parcursul traseelor.

Tot în seria fortăreţelor care încă se mai păstrează în judeţul Alba mai sunt locuri de vizitat și fotografiat:

  • Cetatea Câlnic – aflată pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO, este unul dintre cele mai bine conservate monumente din Transilvania
  • Cetatea din Aiud – cu nouă turnuri şi care adăposteşte biserica reformată–calvină, o construcție în stil gotic şi palatul voievodal
  • Cetatea din Gârbova (Cetatea Greavilor) – datată în secolul al XIII-lea, unul dintre cele mai vechi monumente din Transilvania, monument istoric și de arhitectură laică
  • Cetatea de la Sebeş sau ruinele cetăţii dacice de la Căpâlna
  • Cetatea de la Colţeşti-Rimetea (Cetatea Trascăului) – amplasată strategic pe un vârf de deal, construită în jurul anilor 1296 de subvoievodul Thoroczkay

Transalpina

Oașa- Valea Frumoasei

Munții Șureanu

Animale sălbatice, peisaje de poveste, ape repezi și reci, păduri întunecate și misterioase, culmi domoale și goluri alpine, toate la numai o oră și jumătate de mers cu mașina, de la Alba Iulia.

Peisajele verii din aceste locuri, de o frumusețe extraordinară, sunt fără egal în România. Valea Frumoasei, Iezerul Șureanu, golurile alpine și vârfurile mai înalte de 2.000 de metri sunt parte a sitului de importanță comunitară (ROSCI0085) „Frumoasa” , desemnat arie naturală protejată de importanță comunitară, ca parte integrantă a rețelei ecologice Natura 2000 în România.

Munții Apuseni

Ţara Moţilor „ascunde” bogăţii nebănuite, de la tradiţii păstrate până astăzi, la păduri şi peisaje de o frumuseţe rară până la peşteri cu „secrete” care încă sunt în curs de descoperire.

Fotografiile realizate aici sunt extraordinare, iar în zonă sunt multe locații turistice unde se poate face un sejur de vis.

Printre atracțiile naturii amintim: Piatra Craivii, Calcarele de la Ampoița, Detunatele, Cascada Pișoaia de la Vidra, Vălul Miresei- cascada de la Răchițele, Ghețarul de la Scărișoara, Ghețarul de la Vârtop, Poarta lui Ionele, Cascada Clocota, Vânătarele Ponorului,  Dealul cu melci.

Citește și Cele mai frumoase locuri de vizitat în MUNȚII APUSENI. Cascade, peșteri și peisaje care îți taie respirația

Cheile Râmețului

Rimetea

Râpa Roşie

Castelul Bethlen-Haller de la Cetatea de Baltă

Vezi și: HARTA CASTELELOR din Alba: Reședințe de lux sau ruine

În ultimii ani, s-au dezvoltat mai multe locații turistice în inima munților. Sunt locuri uimitoare, iar imaginile vorbesc de la sine.

Fotografii de vis la cabane inedite în locații naturale de excepție

Casa Glod este situată în comuna Almașul Mare, în Munții Apuseni.  Este situată la 25 de km de Cetatea Alba Carolina, la 48 de km de Parcul Național Cheile Caprei.

E un loc original, autentic țărănesc, unde orașul cu al lui zgomot este lăsat, jos, în vale.

Doi tineri din Brăila, care au muncit în Italia, au adus la viață trei case vechi de peste o sută de ani, în munți, între Alba și Hunedoara, în apropiere de Cheile Glodului.

Raven’s Nest este locul care vă oferă o alternativă, atunci când plănuiți evadarea din orașul haotic.

Este localizat în Sălciua de sus, Alba – la 37 de km de Rimetea.

Pensiunea este în inima Transilvaniei, un sătuc ascuns în sălbăticie, între munți.

Turistul se poate bucura de zona naturală fabuloasă, poate privi un apus de soare pe pontonul special amenajat, și, evident, se poate delecta cu preparate tradiționale arhaice, gătite după rețete străvechi.

 “La noi la munte”- cabanele dincolo de nori

Situat la 1050 m altitudine, în satul Mătișești din comuna Horea (jud. Alba), chiar în Munții Apuseni, ”La Noi la Munte” este un proiect de suflet care s-a născut din dorința proprietarilor de a restaura o casa veche din Muntii Apuseni.

Inițial a fost gândită de proprietari ca o casă de vacanță a familiei care ulterior a fost pusă în circuitul turistic pentru a împartăși și altora frumusețea acestui loc.

Ulterior, ținând cont de numărul mare de turiști dornici să calce pe aceste meleaguri s-au mai construit câteva cabane, plecând de la ideea de intimitate, de locații individuale, exclusiviste, pentru familii sau un număr restrâns de vizitatori.

Cabanele au geamuri mari pe fațadă pentru a cuprinde cu privirea cât mai mult din peisajul de vis din fiecare anotimp.

sursa foto: arhivă, Facebook Visit Alba Iulia, Cabana Glod, Raven Nest, La noi la munte

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax