Connect with us
Advertisement

Educație

Schimbări majore în Educație: Au fost ELIMINATE tezele din procesul de evaluare. De câte note va fi nevoie pentru a face media

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat luni că elevii nu vor mai trebui să susțină în mod obligatoriu teze. În același timp, profesorii vor avea mult mai multă autonomie la evaluare pe parcursul anului. A fost stabilită și o metodă de calcul a numărului minim de note la materiile respective. 

Aceste măsuri fac parte dintr-un pachet de schimbări mai mari în sistemul de Educație din România.

„Se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar.

Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N + 3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină.

Altfel spus, pentru disciplina care are două ore pe săptămână într-un an școlar vor fi necesare minimum cinci note” a declarat ministrul.

Schimbări majore în educație 2022. Alte modificări:

  • O nouă comisie permanentă se înființează în fiecare școală din România – Comisia pentru mentorat didactic și formare în cariera didactică (CMDFCD).
  • Din această toamnă școlile pot folosi doar catalogul electronic, dar acesta trebuie tipărit obligatoriu și arhivat.
  • Profesorii pot decide cu câte note încheie media anuală, după eliminarea obligativității tezei.
  • Elevii trebuie să aibă anual cel puțin trei note peste numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învățământ.
  • Directorii primesc sarcina de a numi, prin decizie, componența consiliului profesoral/
  • Directorii de școli pot fi chemați la muncă în timpul concediului lor de odihnă „pentru interese urgente” de către inspectorii școlari generali.

Ministrul a făcut precizări și cu privire la primele teste date de elevi la matematică, dar și la chestionarele completate de aceștia:

„Astăzi, 30 mai, începând cu ora 08:00 au fost administrate 15 mii de teste de matematică în cadrul programului de evaluare standardizată pentru clasa a 3, a 5-a și a 6-a. Au fost completate de către copii și 10 mii de chestionare de satisfacție. Două treimi, 3/4 din primii elevi au apreciat pozitiv administrarea acestor teste”, a mai declarat ministrul Educației.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    luni, 30.05.2022 at 11:35

    HALAL invatamant ( preuniversitar ) DORESTE IDIOTUL de MiniSTRUT Cimpeanu !N-ar fi mai BINE ca ELEVII sa STEA acasa tot timpul, sa se JOACE Jocuri pe Calculator, sa Invete-n Baruri, cum sa Bea VARTOS, eventual sa se si DROGHEZE, iar la Sfarsitul Anului Scolar, NOTELE sa le fie DATE de CATRE Parinti si BARMANI ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement