Connect with us
Advertisement

Eveniment

VINERI: Ultima probă a examenului de Bacalaureat 2017. Peste 2.500 de candidaţi aşteptaţi la testări, în funcţie de profil şi specializare. Rezultate, în 5 iulie

elevi

Publicat

elevi bacalaureat 2014 Peste 2.500 de candidaţi din Alba sunt aşteptaţi să participe la ultima probă în cadrul examenului de Bacalaureat 2017. Este proba la alegere în funcţie de profil şi specializare, iar primele rezultate la examen vor fi cunoscute pe 5 iulie.

Majoritatea vor da testări la Geografie, Biologie şi Logică.

Rezultatele vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Notele şi mediile finale vor fi cunoscute în 10 iulie.

Potrivit inspectorului şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, la proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d, proba scrisă) – sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2017, sunt înscrişi 2.503 candidaţi, din care 848 la Geografie, 778 la Biologie, 433 la Logică, 200 la Informatică, 122 la Fizică, 91 la Chimie, 17 la Sociologie, 8 la Psihologie, 4 la Filosofie şi 2 la Economie.

MODELE de SUBIECTE şi BAREME de CORECTARE BACALAUREAT 2016:

GEOGRAFIE

E_d_geografie_2016_var_model_LRO

E_d_geografie_2016_bar_model_LRO

BIOLOGIE

E_d_bio_veg_anim_2016_var_model_LRO

E_d_bio_veg_anim_2016_bar_model_LRO

Vezi toate modelele de subiecte:

Citește BACALAUREAT 2017: MODELE de SUBIECTE, calendar şi detalii de la Ministerul Educaţiei. TOATE datele pentru candidaţi

Cele 12 centre de examen pentru probele scrise sunt organizate la următoarele unități de învățământ: Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, Colegiul Național „David Prodan” Cugir, Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mures, Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni, Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni, Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș.

Toate sălile de examen vor fi supravegheate video şi audio. Vor fi supravegheate în acelaşi mod şi sălile în care se vor descărca şi se vor multiplica subiectele şi sălile în care se vor prelua, evalua şi depozita lucrările scrise.

Potrivit metodologiei de examen, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau căşti audio.

Cei care vor încălca această regulă vor fi eliminaţi din examen şi îşi vor pierde dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea. Trebuie să le lase în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. Cei care refuză, nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, în sala de examen nu pot avea asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu pot avea nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi ori cu exteriorul.

Nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmita ori sa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Candidaţii care încalcă regulile menţionate vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încalcarea regulilor menţionate va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii „eliminati din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Înainte de începerea probelor, asistenţii prezintă candidaţilor prevederile metodologice legate de organizarea şi desfăşurarea corectă a examenului de bacalaureat şi le solicita să predea toate eventualele materiale şi obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.

Apoi, candidaţii vor semna un proces-verbal cu aceste prevederi şi menţiunea că ştiu că nerespectarea regulilor menţionate are drept consecinţă măsurile amintite.

După încheierea probei scrise, înregistrările audio-video din sălile de examen se verifică prin sondaj. Dacă se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv.

La examenul de bacalaureat, elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu. Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examen subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică. Măsura cu subiecte diferite în funcţie de profil este prevăzută în metodologia de examen.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

CALENDARUL examenului de bacalaureat naţional 2017

Sesiunea iunie-iulie 2017

22 – 26 mai 2017: Înscrierea candidatilor la prima sesiune de examen

26 mai 2017: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a / a XIII-a

6 – 7 iunie 2017: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna – proba A

8 – 9 iunie 2017: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna – proba B

9, 12 – 13 iunie 2017: Evaluarea competentelor digitale – proba D

14 – 16 iunie 2017: Evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala – proba C

26 iunie 2017: Limba si literatura româna – proba Ea) – proba scrisa

27 iunie 2017: Limba si literatura materna – proba Eb) – proba scrisa

28 iunie 2017: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisa

30 iunie 2017: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă

5 iulie 2017: Afisarea rezultatelor (pâna la ora 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)

6 – 9 iulie 2017: Rezolvarea contestatiilor

10 iulie 2017: Afisarea rezultatelor finale

Cum s-a desfăşurat examenul până acum:

UPDATE BACALAUREAT 2017 în Alba: TREI candidaţi, eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă la proba obligatorie a profilului

BACALAUREAT 2017: SUBIECTE şi BAREME la Matematică şi Istorie. Cum se rezolvă cerinţele la proba obligatorie a profilului. Peste 2.400 de candidaţi din Alba, la examen

VIDEO BACALAUREAT 2017: SUBIECTE şi BAREME la proba scrisă de Limba şi literatura română. Peste 2.400 de candidaţi din Alba, prezenţi la examen

BACALAUREAT 2017: Un sfert dintre candidaţii din Alba au primit calificativ „experimentat” la proba de competenţe digitale

Rezultate BACALAUREAT 2017 în Alba: Peste 70% dintre candidaţi au obţinut calificativ „experimentat” la Română. 131 sunt de nivel mediu

Anul trecut, promovabilitatea pe judeţ la examenul de maturitate a fost de 72,7%. Două tinere din Alba Iulia, care au absolvit studiile la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, respectiv Liceul de Arte “Regina Maria” au avut 10 pe linie. În 2o16, peste 2.300 de candidaţi din Alba au dat examenul de Bacalaureat, iar lucrările au fost corectate în alt judeţ.

Vezi şi FOTO REZULTATE BAC 2016 în ALBA: Două MEDII de 10 şi 72,7% promovabilitate pe judeţ. TOP cei mai buni absolvenţi de liceu

Citeşte şi TOP LICEE după REZULTATE BAC 2016 în ALBA, înainte de contestaţii. Clasament IŞJ Alba în funcţie de rata de promovare a examenului

Vezi şi HARTA REZULTATE BAC 2016: ALBA, pe locul 9 în TOP naţional, în funcţie de rata de promovare a examenului, înainte de contestaţii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement