Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACȚIA din WEEKEND în Alba: Bogăţiile toamnei, spectacole de teatru, muzică, folclor și concursuri sportive

Publicat

În acest sfârșit de săptămână sunteți invitaţi la Alba Iulia pentru o degustare de vinuri, puteţi cumpăra produse culinare tradiționale și din recoltele fermierilor sau puteţi să vă relaxaţi într-o „plimbare în copilărie”, în prefața Festivalului Internațional de Teatru ”Povești”. Dacă preferați însă momentele cu muzică în aer liber, puteți alege evenimentul de la poalele Drăganei, Festivalul „Toamna Cugireană”. De asemenea, aveţi opţiunea unei vizite la Blaj, la cea de-a XIV-a ediție a manifestării „Bogățiile toamnei”. Cei care doresc să-și surprindă prietenii din țară sau din strănătate cu o invitație în Cetatea Alba Carolina au la dispoziţie o metodă neconvenţională, în campania „No hai la Alba”. Iar la Loman este prilej de sărbătoare, odată cu „Coborâtul oilor”, eveniment care marchează întoarcerea ciobanilor cu mioarele de la munte, pentru iernat. Nu uitaţi că traseele din Cetatea Alba Carolina sunt presărate cu locuri frumoase, iar localurile din oraş vă aşteaptă cu mâncare delicioasă şi băuturi după bunul plac.

Vă prezentăm în continuare principalele evenimente organizate în acest weekend în judeţul Alba şi variante pentru petrecerea timpului liber la sfârşit de săptămână:

Afis-1 PT WEB În weekendul 19-21 septembrie, albaiulienii sunt așteptați la cea de-a XXIII-a ediție a Târgului ”Apulum Agraria”. Bogăţiile toamnei vor fi expuse din nou în Piața Pascu din Alba Iulia, iar vizitatorii vor avea la dispoziţie, pe lângă produsele culinare tradiționale și ecologice expuse de către fermieri și producători agricoli din județul Alba, şi de spectacole, demonstraţii de călărie, concursuri cu premii, degustări de vinuri şi ateliere de bucătărie.

Evenimentul are ca scop promovarea agriculturii judeţului Alba, respectiv a fermierilor – membri ai asociaţiilor profesionale din judeţ şi a produselor agricole ale acestora, în cadrul târgului fiind organizate expoziţii cu vânzare de produse alimentare, standuri cu legume, fructe, material săditor şi produse fitosanitare, expoziţii de animale, pasări şi animale mici, expoziţii de unelte, utilaje şi echipamente agricole.
AICI, detalii despre eveniment.

 

Afis PREFATA - Festivalul de Teatru Povesti Sâmbătă, 20 septembrie, la Teatrul de Păpuși ”Prichindel”, în prefața celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru ”Povești”, organizatorii au pregătit, trei evenimente: spectacol pentru copii ”Prințesa Zulufina”, piesa ”Quartet” pentru tineri şi adulţi şi lansare de carte.

Vezi AICI detalii și programul evenimentului.

 

Afis Toamna Cugireana 2014 Festivalul tradiţional al locuitorilor de la poalele Drăganei, “Toamna Cugireană” a ajuns în acest an la a XVII-a ediţie. Organizatorii au pregătit un program bogat, cu concursuri sportive, piese de teatru şi muzică populară, dar şi concertele formaţiilor Serenty, Star Dust, Amurg, Equinox, Aprentis, Millenium C, Zdob și Zdub și Nicole Cherry. În plus, o “sesiune” de adrenalină va aduce demonstrația off-road de pe dealul Cetate.

Vineri, 19 septembrie, festivalul începe cu un meci de fotbal aniversar a Metalurgistului Cugir cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființare. De luni, 15 septembrie și până vineri, 19 septembrie au loc competiții sportive CSO. La Casa de Cultură va fi concert de pian și expoziție George Enescu, concert Orchestra de Cameră a județului Alba și piesa de teatru ”Mincinosul”, o adaptare după Carlo Goldoni la Cercul de Teatru al Casei de Cultură.
Vezi INTEGRAL programul evenimentului şi alte detalii AICI

legume_productie localaProducătorii agricoli de pe Valea Târnavelor îşi prezintă recolta anului, duminică, la cea de a XIV-a ediție a manifestării “Bogățiile toamnei la Blaj”. 44 de fermieri s-au înscris în concursul cu premii, iar organizatorii au pregătit şi un spectacol folcloric.

Evenimentul se deschide de la ora 10.00, în piața mare agroalimentară a orașului.

Piaţa va fi plină de producători agricoli care îşi vor expune roadele pământului, iar 36 dintre aceştia vor participa şi la concursul de standuri organizat, ca în fiecare an, de Primăria şi Consiliul Local Blaj.

AICI vedeți detalii despre eveniment

 

poarta a III-a_cetate_vizitatoriLa sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 19-21 septembrie, începând cu ora 9.00, vă puteţi invita prietenii sau cunoştinţele la Alba Iulia folosind  o metodă “altfel”. „No hai la Alba” este evenimentul prin care se doreşte promovarea Cetăţii Alba Carolina printr-un mod neconvenţional. În faţa Porţii III a Cetăţii vor fi lipite 1000 de bileţele de tip post-it, unde trecătorii, timp de trei zile, se pot semna şi bineînţeles au ocazia să îşi invite prietenii în cea mai mare Cetate din România. Trebuie să fotografieze mesajul lăsat pe post-it şi să-şi eticheteze prietenii pe o reţea de socializare.

Ideea aparţine Ioanei Cîmpean, specialist marketing, care şi-a propus să promoveze Cetatea Alba Carolina într-un mod neconvenţional.

În fața Porții a III-a a Cetății de tip Vauban se vor lipi peste 1000 de bilețele de tip post-it. Sunteți așteptați în acea locație, în oricare dintre cele 3 zile, pentru a scrie pe unul sau pe mai multe dintre post-it-uri. Fiecare persoană își poate lăsa semnătura și își poate invita prietenii din alte județe sau țări să viziteze cea mai mare cetate din România.

Mai multe despre această idee aflați de AICI

stana loman Duminică, 21 septembrie, începând cu ora 12.00, în localitatea Loman, comuna Săsciori va avea loc tradiţionala sărbătoare pastorală ,,Coborâtul oilor”. Această sărbătoare marchează întoarcerea acasă a ciobanilor de la Loman. Aflat deja la a III-a ediţie, festivalul folcloric pastoral reuneşte un număr mare de crescători de ovine, care se vor înfrunta în întreceri sportive tradiţionale.

De asemenea cei prezenţi vor putea degusta din numeroasele produse tradiţionale de Loman. Vor susţine recitaluri Adi Neamţu, Alina Baca şi Dorel Savu.

AICI interpreții prezenți la eveniment

parcul dendrologic alba iulia1 Mai puteţi alege plimbări prin Parcul Dendrologic din zona Valea Popii – Mamut, unde sunt cele mai variate specii de plante şi flori şi aveţi ocazia de a vă destinde prin plimbări alături de cei dragi şi vă puteţi deconecta de agitaţia oraşului.

Citește și PARCUL DENDROLOGIC din Alba Iulia: Se aplică TAXA DE ACCES. PROGRAMUL  de vizitare și tarife

Dacă preferaţi plimbările cu bicicleta, nu uitaţi că este deschis traseul “Transalpina” de Mamut, după cum numesc pista de biciclete cunoscătorii, care se încumetă pe drum cu deal şi vale, pe două roţi.

La doar câţiva kilometri de centrul oraşului Alba Iulia, pe Dealul Mamut, mai sus de zona Valea Popii, pista de biciclete măsoară cu puţin peste 5 kilometri şi leagă, prin pădure, două dintre cartierele oraşului: Miceşti şi Pâclişa. Această pistă are o lăţime de 3 metri şi este însoţită de o alee pietonală lată de 2 metri, pe care cei dornici de promenade pot să se plimbe în voie şi să admire priveliştea.

Pentru a vă dezmorţi muşchii, dar şi pentru un tonus mai bun pentru o nouă săptămână de muncă, puteţi alege “o sesiune” de înot la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, proaspăt renovat şi modernizat.

Dacă totuşi vă atrage muntele şi vreţi să vă bucuraţi de ultimele zile de vară cu drumeţii fără un program stabilit, aveţi la dispoziţie trasee presărate cu peşteri spectaculoase în Munţii Apuseni sau locuri care-ţi taie răsuflarea pe Transalpina.

Citește și Cele mai frumoase locuri de vizitat în MUNȚII APUSENI. Cascade, peșteri și peisaje care îți taie respirația

pestera-ghetarul-de-la-focul-viuVezi Harta PEȘTERILOR din JUDEȚUL ALBA

La ieşire din Sebeş spre munţi începe Transalpina, adică DN67C, pe Valea Râului Sebeş. Un drum sinuos care este încă în curs de modernizare, dar care are atuul unor peisaje ce-ţi taie răsuflarea, mai ales când ajungi la altitudini mai mari.

Transalpina sau Drumul Regelui străbate Munţii Parâng de la nord la sud, prin judeţele Alba, Sibiu, Vâlcea şi Gorj şi ajunge până la altitudinea de 2.154 de metri în Pasul Urdele.

Citește și Cele mai frumoase locuri care merită văzute în judeţul Alba. Peisaje spectaculoase, istorie, mister, arhitectură şi tradiții

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax