Connect with us
Publicitate

Actualitate

FOTO: Ministrul Transporturilor, în control pe lotul 3 al Autostrăzii Orăştie-Sibiu. Lucrările se termină în septembrie. Când se deschide şi circulaţia

Publicat

autostrada orastie sibiu cunta saliste Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a verificat, joi, 28 aprilie, stadiul lucrărilor pe lotul 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu. Potrivit acestuia, lucrările la „autostrada demolată” ar urma să fie terminate în septembrie, dar asta nu înseamnă neapărat că se redeschide şi circulaţia între Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu).

Ministerul Transporturilor anunţă că de săptămâna trecută a început organizarea de şantier pentru refacerea sectorului demolat între Cunţa şi Sălişte. CNADNR a mobilizat utilajele, specialiștii și echipele de muncitori pentru demararea lucrărilor.

Până în prezent, au fost executate lucrări de drenări şi scurgere a apei. Următoarele etape sunt: terasarea și drenarea cu piatră brută, consolidarea și stabilizarea terenului, reconstrucția corectă în conformitate cu proiectul inițial aprobat, realizarea lucrărilor de drenaj și colectare a apelor la suprafață, potrivit sursei citate.

„Proiectul pentru cei 200 m dintre Săliște și Cunța a fost unul deosebit deoarece provocarea proiectantului a fost să pună în comun soluțiile sale cu soluțiile inițiale ale autostrăzii pentru a putea funcționa împreună. A reușit această fază, ne-am stabilizat la o soluție și a început deja și implementarea ei. Acesta este un examen atât pentru șefii de proiect, pentru regionalele care concură la acest proiect, cât și pentru companie la nivel central, acolo unde este unitatea specială pentru implementare.”, a declarat ministrul Dan Costescu.

Vezi şi CNADNR a lansat licitaţia pentru expertiza tehnică la Autostrada Orăștie – Sibiu, tronsonul Cunţa – Sălişte. Cost estimat, 1,8 milioane lei

„Pe această zonă studiile care se desfăşoară nu vor amâna deschiderea, pe 1 septembrie. Rămâne de văzut pe restul autostrăzii ce vom putea face, pentru că sunt 22 de kilometri şi finalul contractului nu îl putem accelera, dacă vrem să nu ne batem joc. Decembrie este finalul pentru evaluare, de asta am spus că deschiderea acestui tronson nu înseamnă neapărat deschiderea circulaţiei”, a afirmat Costescu.

Acesta a spus că a trecut pe şantier când era în faza de pregătire şi când se făceau evaluările cu proiectantul, iar acum a venit după ce au început lucrările.

„Colegii sunt organizaţi, am mai discutat nişte detalii pentru că termenele sunt strânse. Trebuie să ne ţinem de ele şi eventual să le şi scurtăm puţin. S-au discutat, de exemplu, variantele de accelerare a acestor termene. Modul în care vor fi organizate, în ce faze se va putea lucra în schimburi, în ce faze se va putea lucra cu program prelungit, pentru că, aşa cum le-am spus şi colegilor, este un examen atât pentru şefii de proiect, dar şi pentru companie, pentru central. Termenul estimativ rămâne cel care a fost anunţat, 1 septembrie, vom vedea cum vor evolua lucrările. Noi ne propunem pentru aceste proiect să evolueze în bine”, a declarat ministrul Transporturilor.

Întrebat despre proiectul care va fi pus în practică pentru realizarea lucrărilor la porţiunea demolată din autostradă, Costescu a spus că nu se poate vorbi de un proiect nou, ci mai degrabă de o prioritizare.

Reamintim că la mijlocul lunii martie, şeful CNADNR, Cătălin Homor, anunţa că lucrările de remediere a porțiunii din Autostrada Orăștie-Sibiu, între Cunța și Săliște, închisă și demolată parțial în toamna anului trecut, la nici nouă luni de la inaugurare, vor începe în luna aprilie și vor fi făcute de CNADNR, în regie proprie, prin utilajele pe care le deține și pe care le poate închiria. Directorul CNADNR a mai declarat că valoarea maximală pentru reparații este de 5 milioane de euro.

Citește și Șeful Companiei de Drumuri: Lucrările de refacere a tronsonului demolat din autostrada Orăştie-Sibiu încep în aprilie și vor fi făcute de CNADNR

Citește și Ministrul Transporturilor: Circulația pe Autostrada Orăștie – Sibiu, REDESCHISĂ în august – septembrie

Citește și Autostrada Orăştie-Sibiu era crăpată înainte de inaugurarea din 2014, între Cunţa şi Sălişte, iar CNADNR ştia. Date din raportul ministerului

surse: mto.ro, realitatea.net, mediafax.ro

surse foto: Facebook (Ministerul Transporturilor)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate