EDUCAȚIE
TITULARIZARE 2021: Modele de subiecte și bareme de corectare pentru examen. Detalii pentru candidați. Examenele, în 21 iulie
Modelele de subiecte pentru concursul de Titularizare 2021 au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Acestea sunt formulate potrivit noilor programe.
Proba scrisă va fi organizată în 21 iulie, iar primele rezultate vor fi comunicate în 27 iulie.
În 2 iulie, Ministerul Educației a publicat rezultatele la inspecțiile la clasă.
AICI, rezultate inspecții în ALBA.
Peste 500 de candidați din județul Alba s-au înscris la concursul din acest an.
Vezi LISTA candidaților înscriși la Titularizare 2021 în ALBA
În județul Alba sunt în total 789 de posturi, din care 693 sunt vacante, 225 cu normă întreagă și 122 titularizabile, potrivit datelor transmise pentru alba24.ro de către IȘJ Alba.
Vezi LISTA posturi ALBA actualizată sau AICI
Vezi Extras Metodologie Titularizare 2021
Potrivit celor mai recente modificări, Matematica a fost introdusă ca subiect pentru învățători.
De asemenea, la Română sunt autori noi și sunt incluse curentele literare și culturale.
Titularizarea este concursul național de ocupare a posturilor didactice, de angajare în învățământ. Candidații care iau medii peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată și cei care iau peste media 5, pe perioadă determinată, dacă există posturi disponibile, scoase la concurs.
TITULARIZARE 2021 – Modele de subiecte și bareme
Limba şi literatura ROMÂNĂ, pedagogie/metodică – educatori:
Model subiect română_educatori_Titularizare 2021
Model barem română_educatori_Titularizare 2021
Limba și literatura ROMÂNĂ, pedagogie/didactică – învățământul primar:
Model subiect română_învățători_Titularizare 2021
Model barem română_învățători_Titularizare 2021
Limba şi literatura ROMÂNĂ – profesori:
Model subiect română_profesori_Titularizare 2021
Model barem română_profesori_Titularizare 2021
MATEMATICĂ:
Model subiect Matematică_Titularizare 2021
Model barem Matematică_Titularizare 2021
ISTORIE:
Model subiect Istorie_Titularizare 2021
Model barem Istorie_Titularizare 2021
BIOLOGIE:
Model subiect Biologie_Titularizare 2021
Model barem Biologie_Titularizare 2021
CHIMIE:
Model subiect Chimie_Titularizare 2021
Model barem Chimie_Titularizare 2021
GEOGRAFIE:
Model subiect Geografie_Titularizare 2021
Model barem Geografie_Titularizare 2021
FIZICĂ:
Model subiect Fizică_Titularizare 2021
Model barem Fizică_Titularizare 2021
Limba și literatura ENGLEZĂ:
Model subiect Engleză_Titularizare 2021
Model barem Engleză_Titularizare 2021
Limba și literatura FRANCEZĂ:
Model subiect Franceză_Titularizare 2021
Model barem Franceză_Titularizare 2021
Metodologia de concurs
Inspecțiile la clasă
Candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă sau la proba practică minimum nota 5 (cinci) nu pot participa la proba scrisă.
Candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă în profilul postuluisau la proba practică în profilul postului minimum nota 7 (şapte) nu pot ocupa posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată.
Cadrul didactic care a obținut cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului, dar nu mai puţin de 7 (şapte) la fiecare dintre acestea, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2021, pe parcursul anului şcolar 2020-2021, poate folosi acest rezultat și în cadrul concursului naţional, sesiunea 2021, pentru angajare pe perioadă nedeterminată sau determinată.
Cadrul didactic care a obținut cel puțin media 5 (cinci) la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2021, pe parcursul anului şcolar 2020-2021, poate folosi acest rezultat și în cadrul concursului naţional, sesiunea 2021, pentru angajare pe perioadă determinată, pentru posturile didactice/catedrele care nu necesită probă practică/orală.
În situația în care candidatul optează și pentru susținerea inspecției speciale la clasă în cadrul concursului naţional, sesiunea 2021, la media finală a concursului se ia în calcul nota obținută la inspecția specială la clasă în cadrul concursului.
Media obţinută la inspecțiilela clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2021, pe parcursul anului şcolar 2020-2021, se poate folosi numai pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor în unităţile de învăţământ din judeţul/municipiul Bucureşti în care candidatul este înscris la examenul național de definitivare în învățământ.
Proba scrisă – 21 iulie – Titularizare 2021
Proba scrisă se susţine pe baza subiectelor elaborate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, în concordanţă cu programele specifice pentru concurs, în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului educației şi cercetării. Proba scrisă se evaluează prin note de la 10 la 1.
Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.
Lucrarea scrisă se desfăşoară, începând cu orele 9.00. Candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs, cel mai devreme la orele 7.00 şi cel mai târziu la orele 8.00.
Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susţine proba scrisă.
După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore numai de către candidaţii cu deficienţe grave.
Pentru redactarea lucrărilor se folosește cerneală sau pix cu pastă de culoare albastră; desenele/graficele se pot executa şi cu creionul negru.
Candidaţii pot avea dicționare pentru disciplinele latină sau greacă veche şi planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, poştă”.
În vederea desfăşurării probelor scrise, se asigură supravegherea fiecărei săli de către asistenți supraveghetori, care verifică identitatea candidaţilor, prin buletin/carte/adeverinţă de identitate sau paşaport. În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere.
Candidaţii şi asistenții supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanţă, precum şi alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfăşurarea examenului în condiţii de legalitate, echitate şi obiectivitate.
Materialele şi/sau obiectele nepermise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de examen.
Candidaţii care introduc în sala de examen materiale nepermise, din categoria acelora menţionate sau compatibile cu acelea, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistaţi, sunt eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă,prin decizie motivată a preşedintelui comisiei din centrul de concurs, situaţie în care asistenţii supraveghetori sau membrii comisiei din centrul de concurs încheie un proces-verbal.
Candidații eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizați pe posturi didactice/catedre în anul școlar 2021-2022.
Candidaţii sunt informați de către asistenţii supraveghetori responsabili de săli, la intrarea în sala de examen, cu privire la prevederile metodologice şi procedurale referitoare la desfăşurarea probei scrise şi semnează procese-verbale care să ateste informarea.
Asistenții supraveghetori care furnizează soluţii ale subiectelor de examen, falsifică lucrări, tolerează acţiuni sau intenţii de fraudă ale candidaţilor ori manifestă neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor răspund disciplinar, în conformitate cu art. 280 – 282 din Legea nr. 1/2011cu modificările şi completările ulterioare, civil sau penal, după caz.
CALENDAR TITULARIZARE 2021:
21 iulie 2021 – desfășurarea probei scrise
Termen: 27 iulie 2021 – comunicarea rezultatelor iniţiale
Perioada: 27-28 iulie 2021 – înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare
Perioada: 29 iulie-2 august 2021 – soluţionarea contestațiilor
Termen: 3 august 2021 – comunicarea rezultatelor finale
Termen: 4 august 2021 – repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2021, conform prevederilor art. 74alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9), după caz; repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) sau 80 alin. (9), după caz;
Termen: 5 august 2021 – ședință de repartizare, în ordine, a: (i) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. c); (ii) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. d); (iii)cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. e); (iv)cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9), după caz
Termen: 6 august 2021 – reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate
Perioada: 9-23 august 2021 – emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră
surse: rocnee.eu, edupedu.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.