Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Alba Iulia, o junglă urbană, plină de buruieni. Primăria așteaptă cu ”emoții” semnarea contractului

Publicat

De săptămâni bune, Cetatea Alba Carolina, șanțurile acesteia, parcurile din oraș, dar și orice petic verde existent din municipiu a fost năpădit de buruieni.

Motivul? Contractul cu firma care s-a ocupat până acum de îngrijirea spațiului verde a expirat și până în momentul de față nu a avut cine să cosmetizeze iarba orașului.

iarba 1

O nouă licitație pentru un contract de peste 20 de milioane de lei pe patru ani a fost făcută, două firme au câștigat, orașul a fost împărțit în două loturi și acum administrația așteaptă cu ”emoție” ca nici o contestație să nu fie depusă.

Mai mult, deși exista un contract deja semnat cu o firmă de deratizare și dezinsecție, potrivit viceprimarului Gabriel Pleșa, până acum nu s-a făcut nici o acțiune de dezinsecție împotriva inamicilor nevăzuți din iarbă – căpușele – deoarece nu au fost plângeri.

Mesaje și plângeri pe adresa redacției Alba24 au venit în ultima săptămână referitoare la iarba crescută în exces prin tot orașul, dar mai ales sesizări referitoare la mușcături de la căpușele existente în iarbă.

Am ieșit pe teren pentru a analiza situația la ”firul ierbii” și nu a trebuit să mergem foarte departe de sediul Primăriei Alba Iulia.

Prima oprire a fost în parcul de joacă, vizavi de sediul Electrica, parc în care părinții își scot copiii la plimbare zi de zi.

iarba 2

Iarba a crescut pe lângă aparatele de joacă și pe la orice colț unde există un spațiu verde. Dar situația se poate observa cel mai bine chiar lângă podul care face legătura cu Cetatea Alba Carolina.

iarba 3

Acolo, tufele de buruieni măsoară chiar și peste 40 de centimetri și dacă tot vorbim de podul respectiv, balustrada care în urmă cu o săptămână ”zăcea” ruptă pe lângă pod a fost reparată în mare stil.

CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO: Act de vandalism sau neglijența autorităților din Alba Iulia? Balustrada podului de la Electrica s-a rupt

iarba 4

Aceasta a fost ridicată și prinsă la mijloc cu o șipcă și câteva cuie bătute strâmb.

iarba 5

Interesant este că, în fața sediului ADR, iarba a fost cosmetizată, potrivit viceprimarului Gabriel Pleșa, de către angajații primăriei care se ocupă și de iarba de la stadionul de fotbal. Aceștia au mai cosmetizat în măsura în care au putut și o parte a spațiilor verzi de prin oraș.

iarba 5

În apropierea spațiului unde, nu cu mult timp în urmă, a activat Piața din Centru, o mlaștină, pe ”malul” căruia buruienile au crescut considerabil, ”tronează” la loc de cinste și emană un miros teribil.

Coborâm în Cetatea Alba Carolina prin poarta de lângă spațiul Ryma. În interiorul Cetății, natura neîngrijită își face cel mai bine simțită prezența.

Tot spațiul verde a fost năpădit de buruieni și de iarbă crescută în exces, imaginile vorbind de la sine.

iarba 5

Alt punct de intrare în zona turistică, prin Poarta I a Cetății, poate cea mai utilizată zonă de către turiști către mijlocul Cetății.

iarba 6

Pe versantul pe care odinioară vedeai aproape săptămânal muncitori care tăiau iarba și după o ploaie sănătoasă culegătorii de melci, acum iarba crescută oferă spațiului un aspect neîngrijit și o senzație de delăsare.

iarba 7

Contract de peste 20 de milioane de lei pe 4 ani, două firme și orașul împărțit în două loturi

Contactat de Alba24, viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat că ultimul contract cu o firmă care să se ocupe de spațiul verde a expirat în 5 martie și în ultimul an au fost probleme în procedura de atribuire, dar se pare că în sfârșit a fost găsită o rezolvare.

În urma unei licitații, două firme au câștigat contractul de peste 20 de milioane de lei și orașul a fost împărțit în două loturi.

Dar pentru ca acestea să poată semna contractul, trebuie să fie finalizată perioada de depunere a contestațiilor. Potrivit lui Gabriel Pleșa, vineri este ultima zi pentru acestea, adică două zile în care viceprimarul din Alba Iulia le așteaptă cu emoții.

iarba 9

Dacă totul va merge bine, contractul cu cele două firme, Sport Turism SRL și Luxor LTD SRL, va fi semnat luni, 3 iunie.

Lotul 1, care înseamnă zona turistică, va fi preluat de către Sport Turism SRL și lotul 2 care reprezintă restul spațiilor verzi din oraș, va fi sub îngrijirea firmei Luxor LTD SRL. Fiecare firmă va primi peste 10 milioane de lei pentru un contract de 4 ani.

iarba 10

Deși un contract cu o firmă de dezinsecție și dezinfecție a fost atribuit în urmă cu două luni, potrivit aceluiași viceprimar Gabriel Pleșa, momentan nu s-a făcut nici o campanie de dezinsecție a spațiului verde împotriva căpușelor, deoarece la Primăria Alba Iulia nu au fost făcute reclamații, în legătură cu situații în care locuitori ai orașului să fi fost mușcați de căpușe.

CITEȘTE ȘI: Firmă nouă pentru ”vânătoarea” de gândaci, șobolani și țânțari la Alba Iulia. Contract de 500.000 de euro

 

 

 

 

 

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 30.05.2019 la 16:24

    Daca totul merge bine ! Ce inseamna bine ? Din ce am auzit eu este vorba (asa mi s-a spus de cineva din prefectura) de verificarea contractelor de catre juristii din Prefectura. Tot timpul astia baga bete-n roate (doar sunt PSD-isti) si gasesc cate o chichita pentru al returna. Cred ca asa s-a intamplat si inainte cu contractele, sa arate municipiul de cacao in preajma alegerilor, sa vada lumea ca Primaria este total dezinteresata si sa-i penalizeze la vot.
    Astept comentarii mai pertinente ca ale mele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Profesoara de engleză din Alba, care a întreținut relații sexuale cu un elev, condamnată la închisoare cu suspendare

Publicat

salistea

Profesoara de limba engleză de la școala ”David Prodan” din comuna Săliștea, acuzată că a întreținut relații sexuale cu un elev, a fost condamnată la închisoare cu suspendare.  D.A. Elena a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției în urmă cu două luni, iar în data de 24 iunie, acordul a fost recunoscut. În urma […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte și la mare până în 7 iulie. Temperaturi și precipitații în următoarele două săptămâni

Publicat

munti meteo

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, temperaturile cresc în prima săptămână, apoi scad în primul weekend cu aproximativ 8 grade Celsius. În Transilvania, media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 28 de grade în prima zi, până la 32 – […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Trafic blocat pe DN 67C între Tău si Oașa. Pentru deblocare intervin pompierii din Alba Iulia, Sebeș și SVSU Sugag

Publicat

colaj drum

Pompierii din Alba Iulia alături de cei din Sebeș intervin luni, în jurul orei 17:30, cu două autospeciale și 10 subofițeri pentru deblocarea drumului DN 67 C între barajul Tău si Oașa.   Momentan traficul pe drumul respectiv este blocat.   Potrivit ISU Alba, la fața locului intervine și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șugag. […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Investiție de aproape 10 milioane de euro la Cugir din fonduri UE: bike-sharing, autobuze hibrid și străzi modernizate

Publicat

cugir

Printr-o investiție de aproape 10 milioane de euro, din fonduri europene, la Cugir se vor moderniza peste 14 kilometri de străzi și se vor achiziționa șase autobuze hibride. De asemenea, proiectul prevede și amenajarea a 41 de noi stații de autobuz și vor fi cumpărarea a 70 de biciclete pentru bike-sharing.  Valoarea totală a proiectului […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate