Eveniment
PUNCTE pe harta oraşului ALBA IULIA cu cele mai multe ACCIDENTE. Ce măsuri au luat autorităţile pentru siguranţa circulaţiei
Traficul rutier s-a aglomerat în ultimii ani în municipiul Alba Iulia şi în zonele apropiate acestuia. Chiar dacă au fost investiţii, modernizări şi reorganizări de circulaţie pe străzile din oraş, au fost şi cazuri de accidente grave, în urma cărora oameni şi-au pierdut viaţa sau alţii au fost răniţi. Aşa-zisele „zone negre” ale oraşului, unde au fost cele mai multe accidente sau cele mai grave rămân Bulevardul Încoronării şi Calea Moţilor, dar şi cele de ieşire spre şoseaua de centură sau de intrare spre cartierul Oarda.
Principalele cauze ce au dus la producerea accidentelor grave în Alba Iulia şi în judeţ sunt viteza neadaptată la condiţiile de drum, nerespectarea distanţei dintre vehicule, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate vehiculelor, potrivit poliţiştilor rutieri.
Şoferii au reclamat însă de mai multe ori problema vizibilităţii la ieşirea din unele intersecţii sau în apropierea trecerilor de pietoni în unele zone din Alba Iulia. Desigur, evenimente nedorite pot fi evitate prin prudenţa la volan, însă, pentru a veni în sprijinul participanţilor la traficul rutier, primăria a demarat mai multe proiecte de modernizare şi organizare a circulaţiei. Încă de anul trecut, a început construirea sensului giratoriu la intersecţia străzii Vasile Goldiş cu Revoluţiei şi va continua în acest an cu alte patru locaţii: Revoluţiei cu Cloşca (zona Colegiului Militar), Revoluţiei cu Calea Moţilor (zona Stadion), Bulevardul Încoronării cu strada Octavian Goga (zona Cimitir) şi Încoronării cu Ferdinand I (zona Gară). Acestea sunte menite să decongestioneze traficul şi să permită şoferilor şi pietonilor să circule în siguranţă. AICI, detalii.
De asemenea, mai este planificată şi dirijarea circulaţiei pietonale din zonele aglomerate, prin semafoare cu comandă la buton corelate, în mai multe zone din oraş. Elementele de marcaj şi dirijare (lumină intermitentă, reflectorizante) au fost achiziţionate şi va urma montarea acestora.
Cu toate acestea, şoferilor şi pietonilor li se recomandă să circule în continuare cu atenţie, pentru a evita tragediile pe drumurile din Alba Iulia. Vă reamintim în continuare câteva dintre accidentele rutiere grave şi zonele cele mai periculoase din oraş.
Pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia au avut loc în ultimii trei ani circa 10 accidente soldate cu răniți, însă numărul evenimentelor rutiere produse în zonă este mai mare, având în vedere situaţiile în care nu a fost necesară intervenția polițiștilor, astfel că incidentele nu au fost evidenţiate. În cele mai multe cazuri, cei care au avut de suferit sunt pietonii care au de traversat cele patru benzi de circulaţie sau proprietarii caselor de pe margine, ale căror garduri sau scări sunt făcute praf de cel puțin două ori pe an. În afara mașinilor Poliţiei dotate cu radar, amplasate periodic şi care „ochesc” vitezomanii, nu s-a făcut ceva pentru a-i proteja pe cetățeni. Pe Bulevardul Încoronării nu există semafoare, iar trecerile de pietoni sunt foarte prost semnalizate. În plus, în dreptul intersecţiilor cu străzile secundare, sunt alte zeci de cazuri în care şoferii îşi lovesc maşinile, pentru că nu dau prioritate.
Citeşte şi Bulevardul Încoronării, „ZONA NEAGRĂ” a orașului Alba Iulia. Zeci de accidente rutiere în locul în care un judecător a lovit un pieton
Alte zeci de maşini au fost avariate şi oameni au fost răniţi după ce unii şoferi au circulat în zonă cu viteză prea mare.
În 6 octombrie 2014, la ora 15.34, pe Bulevardul Încoronării, la intersecţia cu strada Lalelelor, şoferul unui taxi (Dacia Logan), nu a dat prioritate unui autoturism Dacia 1310, condus din sens opus de un bărbat din Oarda. Cele două maşini a fost avariate serios în urma impactului, iar şoferul Daciei a fost rănit, suferind traumatism cranio-cerebral şi toracic. AICI, detalii.
În 18 decembrie, un Peugeot 206 înmatriculat în Hunedoara a fost la doi paşi să fie rupt în două după ce şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a „pliat” cu maşina după un stâlp, ajungând pe trotuar. În autoturism se aflau doi soţi, iar femeia a suferit un atac de panică. AICI, detalii.
În 20 decembrie, sâmbătă după-amiaza la ora 18.30, la intersecţia de intrare spre Oarda, un Peugeot 206 de Hunedoara care circula din direcția Alba Iulia – Sebeș a intrat în coliziune cu un Volkswagen Golf de Alba. Peugeot-ul era condus de o tânără de 20 de ani din Deva, iar cealaltă maşină, de un bărbat de 58 de ani din Alba Iulia. Tânăra a pierdut controlul volanului şi a lovit cealaltă maşină, pe contrasens. În urma accidentului o femeie în vârstă de 42 de ani, pasageră în primul autoturism, a suferit leziuni corporale ușoare.
În 18 noiembrie, un tânăr de 33 de ani din Sebeş a fost lovit de o maşină, pe DN1, zona intersecţiei spre Oarda. Încerca să traverseze şoseaua, seara, şi nu a fost observat de şoferul unui Volkswagen Golf, un tânăr din Cugir. Pietonul a ajuns la spitalul din Sebeş.
În 20 octombrie, trei maşini au fost implicate într-un accident în zona Partoş, pe strada Regiment V Vânători, la ieşire din Alba Iulia spre Sebeş. Şoferul unui TIR nu a păstrat o distanţă laterală corespunzătoare faţă de o autoutilitară care circula din sens opus şi care era condusă de un tânăr de 22 de ani, din Zlatna. În urma impactului, autoutilitara Iveco a fost proiectată într-un autoturism condus în direcţia Alba Iulia – Sebeş de către un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Alba Iulia. O femeie de 47 de ani, pasageră în autoturismul Nissan a fost transportată la spitalul din Alba Iulia.
AICI, detalii.
Citeşte şi FOTO: ACCIDENT în Alba Iulia, zona Partoş. Coliziune între un jeep şi un autoturism, la coborâre de pe pasarelă. O femeie a fost rănită
Citeşte şi FOTO| UPDATE: Accident în lanț cu șase mașini pe pasarela din Partoș, Alba Iulia. Femeie de 58 de ani transportată la spital
În 19 decembrie, 16.00 un accident rutier s-a produs pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, în apropiere de trecerea la nivel cu calea ferată. Un şofer din Alba Iulia a filmat live, impactul dintre cele două maşini, un camion marca Nissan şi un Rover, ambele cu numere de Alba. Din filmare se poate vedea că şoferul Rover-ului nu a acordat prioritate camionului, care venea dinspre Cluj. În urma impactului, autoturismul a fost aruncat în afara carosabilului. Şoferul Rover-ului a rămas încarcerat, fiind necesară intervenţia echipajului SMURD Alba Iulia pentru a fi scos din maşină.
Citeşte şi FOTO – VIDEO: Accident FILMAT LIVE pe şoseaua de centură din Alba Iulia. Un camion a lovit în plin un autoturism Rover
În 26 noiembrie, un bărbat de 45 de ani, din comuna Mirăslău, în timp ce conducea o autoutilitară, nu s-a asigurat corespunzător la ieşirea din parcarea unei societăţi comerciale, în zona şoselei de centură şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar, în direcţia Sebeş – Teiuş de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Sebeş.
În urma accidentului, şoferul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale uşoare. AICI, detalii.
Şase persoane au fost rănite într-un accident produs în 14 decembrie, la ora 22.00, pe Calea Moţilor din Alba Iulia, spre Miceşti, după ce şoferul unui Logan, cu 1,75 alcolemie în sânge a vrut să schimbe banda, a intrat pe contrasens şi a lovit din plin un alt Logan. Şoferul este din Alba Iulia, are 29 de ani şi s-a ales cu dosar penal. Pasagerii din maşină au suferit fracturi. Celălalt autoturism era condus de un tânăr de 26 de ani, tot din Alba Iulia. Şi el şi un bărbat de 55 de ani aflat în al doilea Logan au fost răniţi.
AICI, detalii.
Citeşte şi FOTO | Accident în Alba Iulia, în zona „Profi”, între un GOLF şi un BMW al unei școli de şoferi din Câmpeni. Tânăr de 20 de ani, cu leziuni
O altă zonă în care, în ultimul timp, au avut loc accidente rutiere este cea de acces în parcarea Alba Mall, în dreptul trecerilor de pietoni. în 6 august, o tânără de 25 de ani a fost rănită grav, după ce şoferul unui Logan nu a observat-o la timp, pe trecerea de pietoni. În 23 iulie, un alt şofer a lovit cu un Logan o altă maşină, în apropierea zonei amintite şi aceasta din urmă a fost proiectată în staţia de benzină de lângă Alba Mall. În urma impactului, pompa de benzină a fost mutată din loc. La faţa locului au intervenit echipaje ISU Alba, pentru că exista pericol de explozie. În urma intervenţiei acestora, situaţia a fost ţinută sub control. Vedeţi mai jos detalii despre aceste evenimente şi alte accidente.
Citeşte şi FOTO | ACCIDENT RUTIER GRAV în Alba Iulia: Tânără de 25 de ani, lovită de o maşină pe trecerea de pietoni din zona Alba Mall
Citeşte şi FOTO | UPDATE: Pericol de explozie în urma unui accident în staţia peco „Europa” din Alba Iulia. Trei maşini implicate
Citeşte şi FOTO-VIDEO: Accident în lanț la intrare în Alba Iulia dinspre Sebeș.11 copii și adulți răniți după ce patru mașini au intrat în coliziune
Sunt doar câteva exemple de accidente produse în ultimele şapte luni. Însă astfel de cazuri grave au fost semnalate şi în anii trecuţi.
Bilant IPJ Alba pe 2014: 145 de accidente rutiere grave, 20 de persoane decedate. Cele mai multe, pe DN1 şi DN7
În ceea ce priveşte situaţia în judeţul Alba, potrivit IPJ, în 2014, numărul de accidente grave a fost mai mic cu 10 (de la 155 la 145), faţă de anul precedent, al persoanelor decedate în accidente cu 7 (de la 27 la 20), al răniţilor uşor cu 2 (de la 78 la 76), respectiv răniţi grav cu 3 (de la 149 la 152).
În mediul urban s-au produs 67 accidente, soldate cu 8 morţi, 74 răniţi grav şi 39 răniţi uşor, în mediul rural s-au produs 58 accidente, soldate cu 11 morţi, 56 răniţi grav şi 17 răniţi uşor.
Pe DN1 şi DN7 s-au produs 18 accidente, soldate cu rănirea gravă a 19 persoane şi rănirea uşoară a 20 persoane, iar pe autostrada A1 s-au produs 2 accidente grave de circulaţie soldate cu 1 decedat şi 3 răniţi grav.
Citeşte şi TRAGEDII pe şoselele din ALBA. Cele mai GRAVE ACCIDENTE RUTIERE din 2014
Au fost constatate 956 de infracţiuni, din care 511 la regimul circulaţiei şi 445 de altă natură. Pentru conducerea unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală au fost constatate 186 infracţiuni, iar pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau fără permis au fost constatate 212 infracţiuni.
S-au aplicat 52.634 de sancţiuni pentru contravenţii, iar pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost aplicate 23.321 de sancţiuni, 117 cu viteza de peste 50 km/h.
Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 2.928 permise de conducere şi au fost retrase 1.548 certificate de înmatriculare.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Cristian
marți, 17.02.2015 at 16:28
Subscriu, intersectia strazilor Vanatorilor(Constantin Brancoveanu) cu Mesteacanului, aici sunt anual cca. 20-30 de tamponari din cauza neacordarii prioritatii a celor care vin de pe str. Vanatorilor. Aici ar fi foarte util un semnafor sau reconfigurarea semnalizarii intersectiei care in prezent este si deficitara si prost amplasata, multe semne fiind rupte in urma accidentelor si reamplasate in locuri cu vizibilitate scazuta.
Nasul
marți, 17.02.2015 at 18:04
Solutia este sa se planteze mai multi boscheti in care sa stea ascunsi militienii ! Asa inteleg sa faca preventie.
dorinteodor
joi, 19.02.2015 at 13:35
deci asa: ” … nerespectarea distanţei dintre vehicule, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate vehiculelor,…”. concluzia, mai multe radare….